À la carte

À la carte

Daghap

  • wisselend per dag

    16.50

    vragen aan bediening

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    13.75

    dungesneden rund met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Groninger bloedworst

    9.50

    in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel, rozijnen en stroop

  • Huisgemarineerde olijven vegetarisch

    4.75

  • Broodplankjevegetarisch

    7.25

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    17.50

    Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus

  • Duo van eend

    12.00

    gerookte eendenborst en rillette van eend, geserveerd met rode uiencompote en hazelnoot

  • Brûlée van linzenvegetarisch

    9.25

    romige linzenpaté geserveerd met focacciacroutons en balsamico

  • Gebakken champignonsvegetarisch

    11.75

    gegratineerd met camembert 11.75

  • Herfstsaladevegetarisch

    10.50

    met walnoten, blauwe kaas, balsamico en gepocheerde peer

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoepvegetarisch

    6.25

    romige soep van Groninger Marne mosterd en droge worst

  • Paddenstoelenbouillon vegetarisch

    6.25

    heldere bouillon met mini soesjes

  • Geroosterde pompoensoep vegetarisch

    6.75

    met appel, ui, chili en rozemarijn

Hollandse kost

  • Stamppot andijvie

    16.75

    geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Captain's Dinner

    16.75

    kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen met spekjes en ui of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Vers van de markt

    24.50

    wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening

  • Zalmfilet

    27.50

    op de huid gebakken, met een venkel-beurre blanc saus

  • Schnitzel

    21.75

    klassieke varkensschnitzel, keuze uit pepersaus of champignonroomsaus

  • WEEVA spareribs

    26.25

    huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Kalfslever

    23.50

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    21.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    16.75

    geserveerd met jus en Groninger mosterd

  • Parelhoen

    27.50

    langzaam gegaarde suprême, geserveerd met een jus met Pedro Ximenez

  • Hartige taart vegetarisch

    19.75

    gevuld met paddenstoelen en groenten, geserveerd met een Gorgonzola saus

  • Papadum vegetarisch

    19.00

    met een vulling van zwarte bonen, kikkererwten en aubergine op smaak gebracht met ras el hanout

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    27.75

    sliptong in boter gebakken met aardappelpuree en wortelen
    Meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 5.00

  • Kalfslever

    19.25

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met aardappelpuree en groente

  • Boeuf bourguignon

    18.50

    runderstoofpotje op klassieke wijze bereid met zilveruitjes, spekjes, champignons en rode wijn,
    geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Garnituur

Nagerechten

  • Poffertvegetarisch

    7.50

    Groninger warme cake uit de pofferttrommel, met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom

  • Sorbet WEEVAvegetarisch

    8.50

    de klassieker; verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanchevegetarisch

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Coupe Mont Blancvegetarisch

    7.50

    vanille-ijs met slagroom en advocaat

  • Crème brûléevegetarisch

    7.50

    bereid met vanille

  • Sticky toffee pudding vegetarisch

    7.50

    met een saus van esdoorn en plantaardige slagroom

  • Peer crumblevegetarisch

    7.50

    lauwwarm geserveerd met kaneel roomijs

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?